Topscorer Philippe Rommens verlengt contract bij TOP Oss

VideoPhilippe Rommens heeft zijn contract bij TOP Oss met een jaar verlengd tot 2021. De club roept mensen ondertussen op zich te melden met maatschappelijke initiatieven waaraan zij een bijdrage leveren kan. 

Terwijl het nog altijd onduidelijk is wanneer en hoe het onderbroken voetbalseizoen weer aan kan vangen, moeten clubs zich ook alweer op het seizoen erna concentreren. TOP Oss biedt haar aanhang in elk geval een lichtpunt in het vooruitzicht, door topscorer Philippe Rommens een contractverlenging aan te bieden. De 22-jarige Belg tekende dit seizoen voor negen treffers, en is daarmee van cruciaal belang voor zijn team. 

De huidige nummer 10 van TOP Oss kwam in de zomer van 2018 over van Jong PSV. Hij tekende toen een contract voor twee jaar, met een optie op nog een jaar. Die optie is nu gelicht. ,,Het is fijn om dat vertrouwen te krijgen, vooral in deze situatie”, laat Rommens in een telefoongesprek weten. Dat vele voetbalclubs immers in zwaar weer verkeren door de coronacrisis, heeft ook hij gemerkt. ,,Ik heb van veel spelers buiten onze club al gehoord dat opties bij hen niet gelicht werden.” 

Quote

Het is fijn om dat vertrouwen te krijgen, vooral in deze situatie.

Philippe Rommens

In afwachting van het einde van de lockdown

Rommens is één van de weinige spelers die momenteel nog samen met een teamgenoot trainen kan. Zijn eveneens in Oss spelende broer Olivier en hij wonen momenteel bij hun ouders in België, in afwachting van het einde van de lockdown. ,,We krijgen elke week vanuit de club een schema met oefeningen die we dagelijks moeten doen”, vertelt hij. ,,Die doe ik samen met mijn broer. We hebben hier plek in de tuin. Het is wel fijn, dat je toch een training kan volgen.” 

Contact met de rest van hun teamgenoten onderhouden de broers via een groepsgesprek in Whatsapp. Wanneer hij echter weer met hen het veld op kan, blijft koffiedik kijken. ,,Je weet natuurlijk niet wanneer het virus weer onder controle is. En je hebt ook weer twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te worden.” 

‘Ons rood-witte hart staat niet stil’

Hoe de rest van dit voetbalseizoen ook verloopt, TOP Oss-directeur Peter Bijvelds is in elk geval verheugd het nieuws te kunnen brengen dat de jongste Rommens zijn contract verlengd heeft. Hij kondigt het nieuws aan in een video die de fans een hart onder de riem moet steken, en roept mensen daarin op zich te melden met maatschappelijke initiatieven waaraan de club een bijdrage kan leveren: ,,Als het binnen onze mogelijkheden ligt en we iets voor u kunnen betekenen; laat het ons gerust weten. Ons rood-witte hart staat niet stil.”

Philippe Rommens.
Volledig scherm
Philippe Rommens. © BSR Agency
  1. TOP Oss biedt seizoenkaarthouders tegemoetkoming aan

    TOP Oss biedt seizoen­kaart­hou­ders tegemoetko­ming aan

    Doordat het seizoen dankzij de coronacrisis vroegtijdig ten einde is gekomen, hebben seizoenkaarthouders uiteindelijk minder wedstrijden kunnen bezoeken dan waar zij in eerste instantie voor betaald hebben. Als tegemoetkoming bieden clubs, waaronder TOP Oss, de mogelijkheid zogenoemde coronavouchers te bestellen. Daarmee kunnen supporters in het komende seizoen vijf wedstrijden kosteloos bezoeken. Deze zijn beschikbaar tot 13 juli.
  2. KNVB onaangenaam verrast door ‘voorbarig’ bericht kabinet

    KNVB onaange­naam verrast door ‘voorbarig’ bericht kabinet

    De KNVB is onaangenaam verrast door de brief die minister Hugo de Jonge vandaag aan de Tweede Kamer stuurde. De minister meldt daarin dat massale publieksevenementen zoals wedstrijden in het betaalde voetbal waarschijnlijk pas mogelijk zijn als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. ,,En niemand weet hoelang dat gaat duren”, schrijft De Jonge. ,,We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”