Volledig scherm
Levi Opdam.

Trainer Klaas Wels heeft flinke puzzel te leggen bij TOP Oss

Van de vier eerdere keren dat TOP Oss aantrad tegen het beloftenteam van AZ, ging het drie keer met de zege aan de haal. Daar zal de Osse equipe vrijdag opnieuw voor gaan, maar wel in een samenstelling die er rigoureus anders uitziet dan de laatste keer dat TOP de Alkmaarders troffen.

Jason Bourdouxhe kreeg onverwachts met een zwelling in zijn knie te maken, waarna hij gisteren direct een MRI-scan liet maken om de oorzaak ervan te achterhalen. Lorenzo Piqué, al jaren een stabiele en betrouwbare factor in de Osse verdediging, is wegens familieomstandigheden tijdelijk terug naar Curaçao.

Tel daarbij op dat trainer Klaas Wels ziedend was over de gebrekkige prestatie van zijn selectie in de verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-1) op maandag, en het mag duidelijk zijn dat hij grotendeels opnieuw aan de puzzel van een basiself heeft kunnen beginnen.

Proefperiode

Wat de uitkomst van daarvan is, kan nog niet bepaald worden door de komst van Levi Opdam (foto). De 23-jarige verdediger speelde vorig seizoen bij Paris Saint-Germain B en viel tijdens zijn proefperiode in Oss positief op. Donderdag legde de club hem op amateurbasis vast, maar Opdam is voor vandaag nog niet speelgerechtigd.