Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Wels. © BSR Agency

Trainer Wels herpakt hoop dankzij gelijkspel: ‘Eindelijk een TOP dat strijdbaar is’

In een door falende lichtmasten onderbroken wedstrijd, vond TOP juist licht aan het einde van een tunnel. Spits Giovanni Büttner en trainer Klaas Wels weten na het gelijkspel tegen De Graafschap weer hoe het verder moet met hun ploeg.

“De trainer wilde 4-4-2 spelen om te kijken hoe dat zou lopen, en ik denk dat dat goed is gegaan”, zei TOP Oss-spits Giovanni Büttner na een bijzonder gelijkspel in het Osse Kuipje. TOP Oss liet dankzij het loslaten van de gebruikelijke vijf verdedigers achterin, eindelijk weer begeesterd voetbal zien. Het enige waar het bij de thuisploeg aan schortte, was scherpte in de afronding. “We hebben in de tweede helft drie keer alleen voor [Graafschap-keeper] Jurjus gestaan”, zag trainer Klaas Wels. “Het is vervelend dat we dat niet weten om te zetten in doelpunten. Maar ik had na twee minuten al meer gezien, dan in beide eerste helften in de wedstrijden hiervoor.” 

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.