Volledig scherm
AMSTERDAM , 07-12-2018 , Sportpark de Toekomst , Dutch football , Keuken Kampioen divisie , season 2018 / 2019. TOP Oss player Dean van der Sluys dejected after the 1-0 during the match Jong Ajax vs TOP Oss © Toon Dompeling

Tweede nederlaag op rij voor TOP Oss

TOP Oss is tegen zijn tweede nederlaag op rij opgelopen. In Amsterdam verloor de ploeg van trainer Klaas Wels vrijdagavond met 1-0 van Jong Ajax. Na de smadelijke 0-5 nederlaag op Roda JC hoopte TOP Oss zich in Amsterdam te revancheren. Op koud sportpark De Toekomst hadden de Ossenaren het echter vanaf het begin moeilijk.

Jong Ajax had een sterk team opgesteld met onder meer Carel Eijting, Dani de Wit en Perr Schuurs, spelers die al hun debuut maakten in het eerste elftal. Het balbezit was in de eerste helft vooral voor Jong Ajax. Heel gevaarlijk waren de Amsterdammers echter niet. Kaj Sierhuis kwam twee keer voor het doel, en ook Schuurs vuurde een schot. Keeper Nick Olij bewees opnieuw een goede keeper te zijn door een aantal reddingen te maken.

Voor het doel van Jong Ajax verscheen TOP Oss niet heel vaak, eenmaal voorin was het ook niet secuur. Voorzetten kwamen net niet aan, waardoor bijvoorbeeld Dogan tot twee keer toe niet kon schieten. Vlak voor rust ging het fout voor TOP Oss. Kaj Sierhuis kopte een voorzet goed binnen: 1-0.

Na rust begon TOP Oss hoopvol: Stuij van den Herik stoomde mee op, en wist daarna op doel te koppen. Na dat goede moment nam Jong Ajax weer het initatief. TOP Oss kwam goed weg toen Gravenberch op de lat schoot.

Gedurende de tweede helft mocht TOP Oss geen aanspraak maken op een gelijkspel of overwinning. De ploeg van trainer Klaas Wels meldde zich te weinig voor het vijandelijke doel. Tien minuten voor tijd bracht Wels nog de lange spits Koen van der Biezen. Dat leverde wel gevaar op, onder meer met een schot van Delano Ladan. Het bleek niet genoeg voor een punt.