Volledig scherm
Marcel van der Sloot als trainer van Cluzona © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Van der Sloot kent de beladen geschiedenis van TOP - NAC als geen ander

VoorbeschouwingAls speler was Marcel van der Sloot in 2006 deel van het TOP Oss dat in de tweede ronde van de nacompetitie een ongekend spannend drieluik tegen NAC speelde. Datzelfde NAC komt morgen weer op bezoek.

Zes spelers die hij vorig jaar onder zijn hoede had (Olij, Dogan, Smeets, Van der Sluys, Janssen en Nieveld) worden morgen eervol uitgezwaaid. De tegenstander is NAC, dezelfde club die Olij en Dogan dit seizoen overnam. ,,We verwelkomen die jongens van harte”, verzekert Van der Sloot. ,,Ik denk dat ze allebei met veel plezier hier terugkomen.”

Voor de assistent-trainer komt er bovendien nog een extra dimensie bij. Vanuit Wouw vertrekt een bus met zo’n 70 man om TOP aan te moedigen; mensen van amateurclub Cluzona, waar Van der Sloot trainer is. ,,Dat is een jaarlijkse traditie geworden”, legt hij uit. ,,Fantastisch dat dat zo door TOP ontvangen wordt. Het uitje heeft zoveel waarde gekregen dat iedereen graag mee wil. Ze hebben zelfs een dubbeldekker geregeld. Dat brengt een hartstikke mooie sfeer met zich mee.”

Beladen wedstrijd

De sfeer toen hij na thuis met 0-0 gelijkgespeeld te hebben, in Breda in de 83ste de 2-2 binnenschoot, zal Van der Sloot evenmin vergeten. ,,Na afloop van die wedstrijd dachten supporters dat NAC gedegradeerd was. Er was zoveel heisa; mijn familie mocht het spelershome niet uit en buiten op de parkeerplekken was het één grote chaos.”

Uitdoelpunten telden toen echter niet dubbel, dus werd er een derde wedstrijd gespeeld, in Oss. Kaartjes waren zo gewild dat Van der Sloot na de training moest bijspringen aan de telefoon. Ook de Brabantse derby van vandaag wordt volgens hem een mooie. “En we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen.”

Vermoedelijke opstelling: Koeman; Opdam, Stuy van den Herik, Piqué, Fleuren; O. Rommens, Kaak, Gravenberch, P. Rommens; Overgoor, Büttner