Volledig scherm
PREMIUM
Levi Opdam © BD / Peter van Huijkelom

Van topclub naar TOP Oss: Levi Opdam hoefde niet te wennen na zijn tijd bij PSG

Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen TOP Oss en zijn oude club Paris Saint-Germain. Daar kun je volgens Levi Opdam alleen maar van leren.

Toen de Franse topclub in mei bekendmaakte de jeugdopleiding te herstructureren en een punt achter het tweede elftal zette, leek de toekomst voor hun Nederlandse vleugelverdediger onzeker. Een voordeel was dat Opdam transfervrij vertrekken kon, en zo verscheen hij tijdens de voorbereidingsfase van dit seizoen ineens op proef bij TOP Oss. ,,Ik hoefde eigenlijk helemaal niet te wennen”, zegt Opdam over zijn stap naar TOP Oss, wat hij een warme volksclub noemt. ,,De mensen hier zijn heel vriendelijk, gemoedelijk. En het team hielp me hier snel thuis te voelen.”

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.