Volledig scherm
Lars Hutten viert zijn treffer. © BSR Agency

Vroege treffer levert TOP Oss drie punten op tegen Jong PSV

TOP Oss probeerde het maar weer eens in 4-4-2 formatie tegen een mat Jong PSV. De wedstrijd werd onnodig spannend, maar dankzij de vroege 1-0 van Lars Hutten leverde deze wel drie punten op.

Dat er bij TOP Oss iets moest veranderen was in de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Trainer Klaas Wels besloot daarom niet langer met vijf man achterin te spelen, maar Hennos Asmelash door te schuiven naar het middenveld. Levi Opdam keerde bovendien weer terug in de basis na vorige week de wedstrijd op de bank doorgebracht te hebben, en de snelheid van de rechtsback betaalde zich in de zevende minuut al uit. Opdam stoof naar voren en legde voor op de eveneens in de basis teruggekeerde Lars Hutten, die de bal hard in de touwen kopte: 1-0.

De vroege openingstreffer betekende een meer dan welkome psychologische boost voor de Ossenaren, die gedurende heel de eerste helft grip op de wedstrijd hielden. Een geblesseerde Gravenberch wenste gewisseld te worden, maar in een fase waarin TOP net lekker in de wedstrijd kwam, besloot Wels dat hij tot vlak voor rust nog wel kon blijven staan. Nadat hij gewisseld werd voor Giovanni Büttner kon zijn ploeg aan de thee met een verdiende, maar wellicht wat magere voorsprong.

Na de rust kwamen de Eindhovense beloftes goed uit de startblokken, en leken ze vastbesloten minder onzichtbaar te zijn dan in de drie kwartier ervoor. TOP Oss-keeper Damien Perquis moest zijn voet voor een doelpoging van Richard Ledezma zetten, en weerde de bal zo succesvol af. Niet lang daarna haalde Pieter Langedijk uit ter hoogte van de penaltystip, na een uitstekende pass van Hutten. Het had de 2-0 moeten zijn, maar de bal knalde enkel tegen de lat.

Bekijk hier de samenvatting van het duel.

Naar mate de tweede helft vorderde, deelde Jong PSV steeds meer prikken uit aan de Ossenaren. Zij lieten na de wedstrijd met een tweede treffer in het slot te gooien, waarmee ze de bezoekers de volle optie op een slotoffensief gaven.

Vijf minuten voor het einde had Philippe Rommens de bevrijdende treffer op de schoen na een snelle counter. Hij raakte de bal niet lekker, waardoor deze van meters voor de goal, via de grond erover stuitte, in plaats van erin. TOP maakte de wedstrijd zo tot op het laatst onnodig spannend, maar sleepte uiteindelijk alsnog drie broodnodige punten binnen.

TOP Oss: Perquis; O. Rommens, Stuy van den Herik, Piqué, Opdam; Kaak, P. Rommens, Asmelash, Hutten (90+2. Briels); Langedijk (72. Çelik), Gravenberch (43. Büttner)