Volledig scherm
Klaas Wels © BSR/SOCCRATES

Wels waakt voor onderschatting bij TOP Oss

TOP Oss-trainer Klaas Wels gelooft dat het zelfvertrouwen bij zijn ploeg weer terug is, maar waakt ervoor om tegenstander Jong Utrecht te onderschatten: ,,Het is een ploeg die gewoon prima voetbal speelt.”

Jong Utrecht bevindt zich op de een-na-laatste positie in de competitie, meer beschikt volgens Wels over prima veldspel: ,,Dat is niet makkelijk om daar zomaar doorheen spelen. We moeten aanvallen waar kan en de linies compact houden.” Bij TOP was het veldspel in de laatste wedstrijd juist zwakker dan voorheen, maar er werd in tegenstelling tot de andere wedstrijden na de winterstop wel gewonnen. “Dat getuigt van karakter in de ploeg,” vindt Wels, “waarbij ik wel zeg dat we veel beter moeten kunnen voetballen.”

De drie punten hebben een broodnodige boost aan het vertrouwen in eigen kunnen gegeven. ,,Door wedstrijden te winnen gaan dingen gemakkelijker; het zorgt voor een goed gevoel en geeft vertrouwen”, zegt Wels, ,,en dat zullen we tegen Utrecht nodig hebben.”

Daarvoor kan de ploeg ook putten uit de thuiswedstrijd eerder dit seizen, die toen in de eindfase door invaller Delano Ladan met 2-1 beslist werd. Tegen Telstar maakte Ladan opnieuw indruk door met een sterke loopactie de diepte in, op aangeven van Bryan Smeets alleen voor de keeper te komen. Helaas kon hij die actie niet met een goal bekronen. ,,Delano viel goed in, ook al was het maar kort”, blikt Wels terug, in de hoop dat zijn team vanavond “zorgvuldiger in de navolging” is.

TOP Oss bezet op dit moment de tiende plek in het klassement, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de ploegen direct boven hen. Het kan daardoor bij winst een sprong naar boven maken, ferm het linkerrijtje in. Wels: ,,We zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn, maar als we dat op weten te brengen, geef ik ons goede kansen.”