Volledig scherm
Doelpuntenmaker Philippe Rommens in actie tegen Roda JC. © BSR Agency

Winst ontglipt TOP Oss in stormachtige eindfase bij
Roda JC

De wedstrijd begon rommelig voor TOP Oss. Gyliano van Velzen kreeg na zeven minuten een uitgespeelde kans op de openingstreffer, als Roda bedrieglijk eenvoudig door de Osse verdediging heen combineert. TOP-keeper Koeman was gelukkig alert, en zijn zette zijn voet er scherp tussen.

TOP kreeg daarna al snel meer grip op de wedstrijd. Ragnar Oratmangoen maakte indruk met een snoeihard afstandsschot dat met een klap op de lat terechtkwam. Het tempo van de wedstrijd lag laag in de stralende avondzon van het Limburgse land. Het balbezit ging op en neer, maar er werden lange tijd aan beide zijdes weinig grote kansen gecreëerd. Dat veranderde in de 40ste minuut, toen Bryan Smeets vanuit een vrijwel onmogelijke hoek opnieuw de bal op de lat deed spatten.

Dat voor beide ploegen een plek in de play-offs op het veld stond, was in de tweede helft niet te merken. Waar TOP steeds meer aandrong en nog enigszins om de winst wilde spelen, leek Roda vooral bezig te zijn met niet te verliezen. De Ossenaren miste scherpte in de afronding, maar kwamen ruimschoots aan spelen op de helft van de tegenstander toe.

Een kwartier voor het einde kwamen Oratmangoen, Dogan en Smeets naar voren. Het trio kwam dreigend over, maar Dogan leek niet goed in de wedstrijd te zitten en tikte de bal schuin voor het doel langs. Of het bedoeld was als schot of als pass was onduidelijk; voor het eerste was het te zwak, voor het tweede te onzeker. Even later haalt hij wel uit, maar zit doelman Muyters er tussen. 

Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist Philippe Rommens eindelijk een goal op het scorebord te zetten. Even leken de drie punten binnen te zijn voor TOP, maar door een fout in de verdediging viel de gelijkmaker vrijwel direct daarna; een pijnlijke eigen goal van Nieveld. In de laatste vijf minuten probeerde Roda alsnog uit volle macht de winst te pakken, maar de gelijke stand bleef uiteindelijk op het bord staan.