Volledig scherm
© BSR Agency

Zwak TOP Oss boekt eerste overwinning na de winterstop

TOP Oss heeft in eigen stadion een benauwde zege geboekt. In een zeer matige wedstrijd werd Telstar vrijdagavond met 1-0 verslagen. Huseyin Dogan maakte in de tweede helft het enige doelpunt.

Het was veelzeggend hoe TOP aan het duel begon. Binnen een minuut had de thuisploeg op achterstand kunnen staan. Telstar-aanvaller Ondaan schoot in kansrijke positie rakelings naast. In plaats van een wake-up call bleek het een voorbode voor de hele eerste helft.

De ploeg van trainer Klaas Wels speelde slap, in een te laag tempo en zonder een greintje vertrouwen. Het was een klein wonder dat het halverwege nog 0-0 stond. Onder meer Rossi en Ondaan (paal) lieten het na de bezoekers uit Velsen op voorsprong te zetten.

Tegen verhouding in

Aan de andere kant was Rick Stuy van den Herik met een kopbal nog het dichts bij een doelpunt voor TOP. Zijn kopbal uit een hoekschop werd door doelman Zonneveld gekeerd. Een paar minuten later dacht Bryan Smeets te kunnen afdrukken. De middenvelder raakte de bal echter half.

Tegen de verhouding in kwam TOP na tien minuten in de tweede helft toch op voorsprong. Topscorer Huseyin Dogan kopte knap raak uit een prima voorzet van de mee opgekomen Dean van der Sluijs. Het was zo’n beetje de enige vlotlopende aanval van de avond.

Telstar kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Nick Olij. De keeper bleek een van de weinige stabiele factoren bij TOP, dat ondanks het zwakke optreden de eerste overwinning na de winterstop boekte.