Tour de France

 1. Kruijswijk: Het podium, daar hikte ik echt tegenaan
  PREMIUM

  Kruijswijk: Het podium, daar hikte ik echt tegenaan

  29 juli
 2. Groenewegen: Dit was een rare Tour
  Play

  Groenewe­gen: Dit was een rare Tour

 1. Tour wacht op niemand: ‘Koers stopt niet bij één coronageval’

  Tour wacht op niemand: ‘Koers stopt niet bij één coronage­val’

  De Tour de France stopt niet als één renner positief test op corona, maar een garantie dat de wielerronde het einde haalt, is er ook niet. Dat zegt voorzitter David Lappartient van de internationale wielrenunie UCI. ,,Ik blijf optimistisch dat de Tour doorgaat. Nul risico bestaat niet, maar ik denk dat het veilig genoeg is om te racen", aldus de Fransman op de website Cyclingnews. De Tour begint op 29 augustus in Nice.
 1. Dumoulin: ‘Hoogtestage is voorwaarde voor topprestatie in Tour’

  Dumoulin: ‘Hoogtesta­ge is voorwaarde voor toppresta­tie in Tour’

  Hoewel er nog veel vragen zijn, was Tom Dumoulin vandaag blij met de nieuwe datum waarop de Tour de France komende zomer alsnog wordt verreden. Mits de maatregelen tegen het coronavirus het rijden van een wielerronde vanaf 29 augustus toelaten. Het is een eerste onzekerheid. ,,Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt de Limburger vanuit woonplaats Kanne, net over de grens in België. ,,Nu we dit weten, kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen."
 1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

  Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

  Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.