Volledig scherm
Peter Sagan. © AFP

BD Lezerstour: Twee keer tweede betekent geel voor Doorakkers, Hanssen snelste

Jose Hanssen uit Den Bosch was in de sprint naar La Roche-sur-Yon met een fietslengte verschil de snelste van alle 3.220 deelnemers van de Brabants Dagblad Lezerstour. De Bosschenaar was de Goirlese nummer twee Johan Doorakkers te snel af, maar daar zal de Goirlenaar niet al te veel om malen. Doorakkers mag in de ploegentijdrit van start in de gele leiderstrui.

Hanssen hield rekening met het bochtige parcours in de tweede rit van de Tour de France en nam naast de vele sprinters ook Geraint Thomas (Team Sky), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) en Bob Jungles (Quick-Step) mee in zijn ploeg. Daardoor werden er 346 punten verzameld. Drie punten genoeg om de etappe te winnen.

Doorakkers werd daardoor voor de tweede keer tweede. Zaterdag zag hij - net als acht anderen - hoe de Bossche Jasper van Leeuwe de etappe met een punt verschil won. Ditmaal kwam de Goirlenaar drie punten te kort, wat zonde is want de keuze om Benoot - die waarschijnlijk veel punten zal pakken vanwege zijn plek in het jongerenklassement - mee te nemen had het verschil kunnen maken voor de dagzege.

Vertrouwen

Derde in de etappe werd Hans Kanters uit Oss op vijf punten van de dagwinnaar. Ook Kanters zag zichzelf een dag eerder terug op de tweede stek en staat daarom nu tweede in het algemeen klassement op twee punten van leider Doorakkers.

De derde plek in het algemeen klassement wordt gedeeld door Eric Wolf uit Megen en Rob Postelmans uit Schaijk. Beide heren rijden volgens hetzelfde strakke schema en werden in de eerste etappe gedeeld tweede en in de tweede etappe gedeeld vierde.

Wolf en Postelmans hebben vertrouwen in dezelfde renners, al hebben ze ook allebei een verrassing meegenomen naar de Ronde van Frankrijk. Wolf heeft vertrouwen in Edward Theuns (Sunweb) terwijl Postelmans het ziet zitten in Nikias Arndt (eveneens Sunweb). De ploegentijdrit van morgen zal waarschijnlijk nog niet het verschil maken tussen de twee concurrenten.