Volledig scherm
© Getty Images

Cofidis zonder Bouhanni naar de Tour

De Franse wielerploeg Cofidis neemt sprinter Nacer Bouhanni niet mee naar de Tour de France. De Franse ploeg heeft zich tot doel gesteld 'etappes te winnen op alle terreinen' en heeft Christophe Laporte aangewezen als kopman.

Laporte, die dit jaar al zes ritzeges pakte in onder meer de Ster van Bessèges, Tro-Bro Léon en recentelijk de Ronde van Luxemburg, krijgt vier landgenoten mee naar de Tour: Nicolas Edet, Anthony Perez, Julien Simon en Anthony Turgis. De Spanjaarden Jésus Herrada en Daniel Navarro hebben een plek gekregen in de Tourselectie en de Belg Dimitri Claeys mag voor de tweede keer voor Cofidis van start in de Tour.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’