Volledig scherm
Geraint Thomas, Dave Brailsford en Egan Bernal. © REUTERS

‘De grote verschillen worden in de Alpen gemaakt’

Ineos houdt vertrouwenTeam Ineos, voorheen Team Sky, domineert niet zoals voorgaande jaren de Tour de France. Het zijn niet de helpers van de kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal die het tempo bergop bepalen. Toch vertrouwt titelverdediger Geraint Thomas op een goede afloop. ,,We staan er nog steeds zeer goed voor”, zei de Welshman tijdens de tweede rustdag van de Tour in Nîmes. 

,,We rijden weliswaar niet in het geel en ook niet elke etappe vooraan, maar er zijn meerdere wegen om de Tour te winnen‘’, vervolgt Thomas. Hij staat met ingaan van de derde week tweede in het algemeen klassement op 1.35 van de verrassende geletruidrager Julian Alaphilippe. Bernal is de nummer vijf op 2.02. 

,,We zijn het enige team met twee man in de top van het klassement. Dat is een interessante en ook mooie positie”, weerlegde ploegmanager Dave Brailsford opmerkingen over het zwakste optreden van zijn team in jaren. ,,De grote verschillen worden de komende dagen gemaakt in de Alpen met drie zware etappes en bergen boven de 2000 meter. Constantheid betaalt zich dan uit, is onze ervaring.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de tweede Tour-week:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’