Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenewegen. © photo: Cor Vos

‘Dylan is voor meer gekomen’

Nog één kans: ParijsDe verwachtingen voor deze Tour waren huizenhoog, maar na zestien etappes staat Dylan Groenewegen (26) op slechts één zege. Te karig, oordeelt ploegleider Grischa Niermann en vindt ook de sprinter zelf.

Quote

Het is zeker geen ramp-Tour als Dylan met één zege naar huis gaat

Grischa Niermann, Ploegleider Jumbo-Visma

Door Daan Hakkenberg

Pas als de teamdokter met een koud blikje spa blauw komt aanzetten, heeft Dylan Groenewegen weer oog voor zijn omgeving. Hij leegt het blikje meteen over zijn hoofd. Maar afkoelen lukt hem niet. Door de verzengende hitte in Nîmes, maar vooral door de frustratie over weer een gemiste kans.

Pas na een kwartier vertelt hij hoe het fout heeft kunnen gaan. Zijn ploeg komt te vroeg op kop. Wout van Aert wordt gemist, zijn lead-out Mike Teunissen moet al voor de laatste kilometer afgeven en de sprinttrein van Deceuninck - Quick-Step komt vlak voor de rotonde hard opzetten. Intussen is Groenewegen zelf verzeild geraakt in een potje schouderworstelen met Alexander Kristoff. En achter hem loert Caleb Ewan op zijn kans. Allemaal waar, maar de Amsterdammer kan uiteindelijk niet anders dan concluderen dat hij op waarde is geklopt. ,,Ewan doet het eigenlijk voor de tweede keer perfect.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’