Volledig scherm
Chris Froome © BSR Agency

Froome heeft ziekenhuis verlaten: ‘Hij voelt zich goed’

Chris Froome heeft gisteren het ziekenhuis verlaten. De Britse renner kwam begin juni hard ten val en brak daarbij zijn dijbeen, heup, elleboog, enkele ribben en nekwervels.

,,Dit is een grote stap voor hem”, vertelt teambaas Dave Brailsford bij de eerste Tourpersconferentie van Team Ineos. ,,Hij heeft voor het eerst zijn voeten op de vloer gezet en voelt zich goed. Alle energie die hij normaalgesproken in de sport zou stoppen gaat nu in zijn herstel.”

Door het uitvallen van Froome is Geraint Thomas samen met Egan Bernal de kopman van Team Ineos. Toch gaat hij de Brit missen. ,,Hij is misschien wel één van de grootste renners ooit. Het is een grote verandering binnen het team, maar zo is het nu eenmaal”, vertelt de tourwinnaar van vorig jaar. ,,Het draait nu om ons. We hebben een ijzersterk team en met Dylan van Baarle erbij zijn we erg sterk. We weten wat we moeten doen.”

Bekijk hier de Tourvoorbeschouwing van In Het Wiel:

Bekijk hieronder een interview met Froomes ploegmaat bij Ineos, Dylan van Baarle: ‘We hebben geen echte leider’:

Bekijk hieronder het interview met Wout Poels: ‘Ik mis Froome wel een beetje’

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’