Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD Sportwereld

Het Spoorboekje van de Tour de France

Dit staat er volgens columnist Thijs Zonneveld de komende weken te gebeuren in de Tour de France. ‘9 juli – Achter in het peloton valt Bauke Mollema in slaap.’

6 juli – Dylan Groenewegen, Dylan Groenewegen, Dylan Groenewegen. De hele etappe gaat het maar over één renner: Dylan Groenwegen. Over hoe snel Dylan Groenewegen is, hoe onverslaanbaar Dylan Groenewegen is, dat Dylan Groenewegen onmogelijk kan verliezen. Het is vandaag verboden om zinnen te schrijven of te spreken zonder dat de woorden Dylan en Groenewegen erin voorkomen, want het is de dag van Dylan Groenewegen. (O ja, de rit wordt gewonnen door Viviani.)

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”