Volledig scherm
PREMIUM
Geraint Thomas in Brussel. © BELGA

‘Ik kom naar de Tour om te winnen’

Geraint ThomasGeraint Thomas (33) reed vorig jaar die gedroomde ronde waarin alles klopte. Na zijn Tourzege volgde de ontlading, het feesten, de buik en een moeizame voorbereiding op de komende Tour. ,,Maar ik kom hier om weer te winnen.” AD Sportwereld zocht de titelverdediger op voor een interview.

Quote

Fysiek zorgde de val in Zwitser­land niet voor veel problemen. Het doel is niet veranderd.

Geraint Thomas

Door Pim Bijl

Op 9 september, na de Ronde van Groot-Brittannië, waarin de wereld al een ietwat uitgezette versie van Geraint Thomas had gezien, begon zijn langste periode zonder fiets sinds hij als klein jongetje aan de sport was begonnen. Hij dompelde zich onder in het nachtleven, knipte lintjes door en draafde op bij media-optredens en gala’s. Pas halverwege november herpakte hij zich.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’