Kruijswijk houdt kruit droog: ‘Wil morgen iets neerzetten’

VideoHoewel vandaag de eerste Pyreneeënrit op het programma stond, hielden de klassementsmannen zich koest. Julian Alaphilippe behoudt het geel, Steven Kruijswijk gaat morgen als nummer vier van start in de tijdrit. ,,Dan zal ik het zelf moeten. Ik kijk er naar uit.”

De kopman van Jumbo-Visma had wel verwacht dat de klassementsrenners hun kruid nog droog zouden houden. ,,Dit parcous was echt gemaakt voor een kopgroep die weg zou blijven”, zo zei hij na afloop. ,,Het was moeilijk voor klassementsrenners om iets op de voorlaatste klim te proberen. Vanaf daar is het nog vrij ver naar de finish. Je moet altijd op je hoede zijn, maar het was vandaag een kwestie van goed vooraan zitten. Ontspannen moet je niet zijn. Ik had wel verwacht dat het rustig zou blijven, maar je moet scherp blijven. Morgen is de tijdrit, daarna wacht de Tourmalet. Kortom, er komen nog betere dagen om iets te proberen.” 

Kruijswijk heeft vertrouwen in een goed resultaat morgen. ,,Je probeert op een dag als vandaag ook zoveel mogelijk energie te sparen. In de tijdrit zal ik het zelf moeten doen. Normaal rijd ik een redelijk goede tijdrit in rondes. Zeker als ik ook terugkijk naar de Dauphiné (toen werd hij vierde, red.). De rit is morgen ongeveer dezelfde lengte. Ik kijk er naar uit om morgen wat neer te zetten.” 

Volledig scherm
Steven Kruijswijk © AD
  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.