Volledig scherm
PREMIUM
Kruijswijk tijdens de rustdag. © Cor Vos

Steven Kruijswijk gelooft in een podiumplek in Parijs

‘Voel me heel scherp’Na tien gedroomde Tour-dagen voor zijn ploeg Jumbo-Visma zullen in de Pyreneeën en Alpen de ogen vooral gericht zijn op Steven Kruijswijk (32).

Volledig scherm
Kruijswijk (l) viert de ritzege van en met Wout van Aert (r). © BELGA

Door Daan Hakkenberg

Het was al negen dagen feest bij Jumbo-Visma en in de tiende rit, net voor de rustdag, sloeg ook nog zijn kamergenoot Wout van Aert toe. ,,Hij heeft me heel de nacht wakker gehouden. Hij heeft zijn eigen sprint keer op keer teruggekeken met al het commentaar. Om drie uur heb ik gezegd: nou is het genoeg geweest’’, grapt Steven Kruijswijk. ,,Nee, hoor, het viel mee. We hebben goed geslapen, maar waren natuurlijk allebei opgetogen over de etappe.’’

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”