Volledig scherm
Timo Roosen © Photo News

Timo Roosen stapt af in negentiende etappe

GOIRLE - Timo Roosen heeft de strijd gestaakt in de negentiende etappe van de Tour de France. De Nederlandse wielrenner van LottoNL-Jumbo hield het na een kleine 60 kilometer voor gezien. Roosen was niet fit aan de negentiende etappe begonnen en had last van zijn maag.

Roosen kon nog wel de twee vroege klimmetjes van derde categorie (Col Lebraut en Côte de Bréziers) over, maar stapte daarna af. Hij is de 31ste renner die in deze Tour de France is afgestapt.

Het was voor Roosen zijn tweede deelname aan de Tour de France. Vorig jaar eindigde de 24-jarige renner als 111de in het klassement.

Eerder deze Tour raakte LottoNL-Jumbo de Nederlanders Robert Gesink en Jos van Emden en de Nieuw-Zeelander George Bennett al kwijt.

Naast Roosen stapte ook de Tsjech Ondrej Cink al af in de 19de etappe. In 2016 stapten er in de gehele Tour 24 renners af.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”