Volledig scherm
Timo Roosen © Photo News

Timo Roosen stapt af in negentiende etappe

GOIRLE - Timo Roosen heeft de strijd gestaakt in de negentiende etappe van de Tour de France. De Nederlandse wielrenner van LottoNL-Jumbo hield het na een kleine 60 kilometer voor gezien. Roosen was niet fit aan de negentiende etappe begonnen en had last van zijn maag.

Roosen kon nog wel de twee vroege klimmetjes van derde categorie (Col Lebraut en Côte de Bréziers) over, maar stapte daarna af. Hij is de 31ste renner die in deze Tour de France is afgestapt.

Het was voor Roosen zijn tweede deelname aan de Tour de France. Vorig jaar eindigde de 24-jarige renner als 111de in het klassement.

Eerder deze Tour raakte LottoNL-Jumbo de Nederlanders Robert Gesink en Jos van Emden en de Nieuw-Zeelander George Bennett al kwijt.

Naast Roosen stapte ook de Tsjech Ondrej Cink al af in de 19de etappe. In 2016 stapten er in de gehele Tour 24 renners af.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’