Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Van Aert ongeduldig: ‘Niet van plan twee maanden niet te fietsen’

Wout van Aert hoopt binnen twee maanden zijn seizoen te vervolgen. Dat zegt de Belgische renner van Jumbo-Visma op de site van die ploeg. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Van Aert maakte grote indruk bij zijn debuut in de Tour. Aan zijn optreden kwam vrijdag een einde na een val in de individuele tijdrit. Met een diepe vleeswond verblijft hij in het ziekenhuis van Pau.

,,Er zitten drainages en buisjes in de hechtingen om het wondvocht er makkelijker uit te laten lopen. Die worden er maandag in principe uit gehaald. Dan bekijken we of ik het ziekenhuis kan verlaten”, vertelt hij op de website van zijn ploeg. “Daarna kunnen we een plan maken om te herstellen. De dokter hier heeft gezegd dat het een paar dagen duurt voordat ik een beetje kan wandelen en twee weken voordat de wond goed dicht is. Hij denkt dat ik pas over twee maanden weer kan fietsen. Ik hoop dat dat overdreven is, want ik ben niet van plan twee maanden van de fiets te blijven.”

Een gepland optreden in de PrudentialRide van Londen, begin augustus, komt in ieder geval te vervallen. ,,Ik hoop dat mijn veldritseizoen niet in gevaar komt. Volgens mij is het alleen die wond en de spieren die geraakt zijn. Ik moet snel weer conditie kunnen opbouwen.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’