Drukke voorbereidingen voor de livestream van Fabriek Magnifique. Terug te zien op YouTube.
Volledig scherm
Drukke voorbereidingen voor de livestream van Fabriek Magnifique. Terug te zien op YouTube. © Thomas Segers/Van Assendelft

2,5 uur Fabriek Magnifique live, in afwachting van de editie 2022

VEGHEL - Hoeveel mensen er hebben gekeken, blijft gissen maar de organisatie is in elk geval dik tevreden over de livestream van Fabriek Magnifique die zaterdagavond werd uitgezonden. Met een programma van ruim 2,5 uur muziek, optredens en informatie was er dit weekeinde toch nog een beetje festivalsfeer in Veghel. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.