Jan Janssen van de Voedselbank Veghel/Uden (links) en Bert Elberse van de Voedselbank Oss (rechts) nemen de bonnen in ontvangst. In het midden Coen van Zutven van bioscoop Industry.
Volledig scherm
Jan Janssen van de Voedselbank Veghel/Uden (links) en Bert Elberse van de Voedselbank Oss (rechts) nemen de bonnen in ontvangst. In het midden Coen van Zutven van bioscoop Industry. © Lions Club Ceres

300 Voedselbank-klanten mogen gratis naar de bios

VEGHEL/OSS - Als extraatje voor hun klanten ontvangen vertegenwoordigers van de Voedselbanken Oss en Veghel e.o. woensdag gezamenlijk driehonderd bioscoopbonnen. Die mogen ze uitdelen aan gezinnen bij de Voedselbank.

Lions Club Ceres en Industry Service Bioscoop Veghel sloegen hiervoor de handen ineen. Renée Köllmann, president Lionsclub Ceres, en lid Jolanda van Well stellen dat de vrouwen van de Lions Club er plezier in hebben om sámen wat te doen, voor anderen. Zo droegen ze bij aan de oprichting van het Jeugdcultuurfonds in Veghel en Uden en hielden ze een high tea voor kwetsbare ouderen. Om geld in te zamelen voor die goede doelen houden ze jaarlijks een wijn-event en een kledingbeurs. 

Zelf verrast

,,Met de eerste kledingbeurs in 2013 haalden we een paar honderd euro op. Daarna zijn we gegroeid", stelt Köllmann. ,,We zamelen het hele jaar door kleding in. Sommigen kopen ieder seizoen wat nieuws en staan het oude aan ons af. Ook winkels doneren aan ons. We waren zelf verrast door de opbrengst afgelopen jaar, 4000 euro. We steunden er onder meer een muzikaal project voor ouderen van BrabantZorg van."

Daarnaast kozen ze dus voor een bioscoopactie. ,,Met bioscoop Industry kwamen we tot een heel mooie samenwerking", vervolgt Van Well. ,,We hebben een deal kunnen sluiten voor driehonderd bioscoopbonnen én Industry faciliteert daarbij nog een hapje en drankje. De Voedselbanken bepalen welke gezinnen hiervoor in aanmerking komen.”

Zelf een film kiezen

Industry Bioscoop Veghel ontvangt Udense en Veghelse gezinnen; Ossenaren mogen in Oss naar de bios. Daarbij bepalen die zelf wanneer en welke film ze pakken en ze krijgen een voucher voor wat lekkers. ,,Het zijn reguliere bonnen, onze naam staat er niet op vermeld. Dat is niet belangrijk. Wél dat we een organisatie zijn die het fijn vindt om te geven en dat we daar zelf ook de handen voor uit de mouwen willen steken." 

De gratis toegankelijke Vintage Kledingbeurs is dit jaar op 21 maart bij de Food Loods in Oss. Inleveren van kleding is ook altijd mogelijk.