Volledig scherm
Celine Rae & MacNaus © Celine Rae & MacNaus

Aandacht voor psychologische problemen in nieuw werk van popduo uit Uden

UDEN - Het indie pop/rockduo Celine Rae & MacNaus presenteert 15 juni in de Pul in Uden hun nieuwe EP (mini-elpee) ‘Denial’. Het is de eerste van vijf geluidsdragers waarin de Udense zangeres en haar muzikale partner stilstaan bij het thema mentale gezondheid.

Vandaag, dinsdag 4 juni, verscheen de single ‘Your ways’. De boodschap van Celine Rae & MacNaus is: wees niet bang om jezelf te zijn. Celine: ,,Het zou fijn zijn als we door onze muziek mensen kunnen inspireren open te zijn over de dingen waar ze mee kampen”.

Crowdfunding

Het duo heeft een crowdfunding gehouden om de reeks platen te financieren. De achterban van Celine Rae & MacNaus bleek zich te herkennen in de problematiek die het stel aan de orde wil stellen en bracht het geld bijeen.

Voor ‘Denial’ dook het duo in oude dagboeken en gaven ze de pijn, volgens een persbericht, ‘een nieuwe vorm’ in de muziek. Celine Rae en MacNaus schreven tracks over psychische problemen, zo is hun eigen oordeel, zonder te verzanden in somberte. 

De Pul

Het duo wordt op 15 juni in de Pul ondersteund door Mees Thijssen (drums), Jelle van Bezouw (bas), Emma van Wijngaarden en Martha Meurkens (toetsen) en  Aylin Rooijakkers (achtergrondzang). De zaal gaat open om 19.00 uur. 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.