Volledig scherm
In de Zuid-Willemsvaart verwijst een bord naar de haven van Veghel © Gemeente Meierijstad

Aantal boten dat Veghelse haven bezoekt, groeit fors

VEGHEL - In totaal 1090 recreatievaartuigen bezochten vorig jaar de recreatiehaven in Veghel. Dat is een toename van 43 procent ten opzichte van 2018, toen 760 recreatieboten in de haven aanmeerden.

In 2019 zijn verschillende investeringen gedaan om de recreatiehaven aantrekkelijker te maken voor de recreanten. Zo liet de gemeente de steigers vervangen en zijn nieuwe borden langs de Zuid-Willemsvaart geplaatst om recreanten met hun boot te wijzen op de passantenhaven in het centrum.

Wethouder Harry van Rooijen: ,,Tot voor kort voeren veel recreanten Meierijstad nog gewoon voorbij, daar wilden we verandering in. De borden zijn bedoeld om de binnenhaven vanaf de Zuid-Willemsvaart duidelijker aan te kondigen. Op de borden zijn afbeeldingen te zien die een impressie geven van Veghel. Deze borden geven naast richting ook een beeld van wat we als gemeente te bieden hebben.”

In december 2019 zijn ook zogeheten diffusers in het water bij de recreatiehaven geplaatst, onder meer om blauwalg in de zomer aan te pakken. Een diffuser zorgt voor extra zuurstof in het water en voor waterbeweging. Dit met een laag energieverbruik.