Alle Zielen bij de Abdij van Berne vond voor de eerste keer plaats in 2017. Op de foto steken mensen kaarsjes aan om te plaatsen bij graven van norbertijnen.
Volledig scherm
Alle Zielen bij de Abdij van Berne vond voor de eerste keer plaats in 2017. Op de foto steken mensen kaarsjes aan om te plaatsen bij graven van norbertijnen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Abdij van Berne Heeswijk-Dinther gaat eind oktober de doden weer nadrukkelijk herdenken

HEESWIJK-DINTHER - Alle Zielen, een evenement op de Abdij van Berne in Heeswijk-DIither, staat weer op de planning, op de laatste dag van oktober. Vorig jaar ging het evenement niet door, omdat de projectgroep de  financiën niet rond kreeg. Dit jaar is dat wel gelukt. Het gaat om de derde editie, georganiseerd door stichting Dertien Hectare.

Alle Zielen is een evenement waarbij mensen samen doden herdenken. Op het uitgestrekte terrein van de abdij was tijdens de eerste en tweede editie in respectievelijk 2017 en 2018 een reeks kunstzinnige  en spirituele activiteiten.

Berne moet uiteraard wel de richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus eerbiedigen. Dat betekent onder meer dat mensen voldoende afstand tot elkaar moeten houden. ,,Het programma zal er zeker voor zorgen dat we ons niet alleen voelen in ons gemis", belooft de organisatieop Facebook. Alle Zielen op 31 oktober 2020 staat gepland tussen 18.00 en 22.00 uur. 

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.