Volledig scherm
Stijn Markusse in de winkel van Boerschappen in Breda. © Ron Magielse / Pix4profs

Afhaalpunt van Boerschappen op Noordkade in Veghel

VEGHEL - Boerschappen start vanaf 20 maart  met een afhaalpunt voor boodschappenpakketten in Veghel, op de Noordkade. Het bedrijf uit Breda verzorgt maaltijd- en voedselpakketten met producten afkomstig van Brabantse boeren. 

Iedere ochtend rijdt Boerschappen langs zo'n dertig tot veertig boeren in Brabant om producten in te slaan. Daar worden in de middag boodschappenpakketten van gemaakt in verschillende variaties. Die worden soms afgeleverd aan huis of ze zijn te verkrijgen bij afhaalpunten. Op de Noordkade bij ingang Zandloper komt iedere woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur zo'n afhaalpunt. De klanten van Boerschappen hebben abonnementen op voedselboxen waarvan de samenstelling door Boerschappen wordt bepaald. ,,Hoe vaak ze de pakketten willen ophalen of laten bezorgen, bepalen de klanten zelf”, stelt eigenaar Stijn Markusse.

Bij het bedrijf, dat in 2013 begon, werken nu dertig mensen. Op de bedrijfslocatie bij de voormalige snoepfabriek De Faam in Breda heeft Boerschappen ook een winkel. De retailer werkt samen met de provincie Brabant en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) om lokale producten bij lokale klanten te krijgen.