De motorrijder wordt behandeld door traumapersoneel. De mensen op de achtergrond zijn niet degenen over wie agente Stephanie Coenen het heeft.
Volledig scherm
De motorrijder wordt behandeld door traumapersoneel. De mensen op de achtergrond zijn niet degenen over wie agente Stephanie Coenen het heeft. © Gabor Heeres/SQ Vision

Agente verbijsterd: mensen kropen onder lint door bij dodelijk motorongeval Uden

UDEN - Verbijsterend en respectloos. Dat zegt een betrokken agent over de mensen die maandagavond onder het lint door kropen om ‘een goed plekje’ te bemachtigen bij een dodelijk verkeersongeval in Uden. Daar kwam 28-jarige motorrijder uit Veghel om het leven, nadat hij op de Nistelrodeseweg tegen de vangrail aan reed.

De man uit Veghel kwam daardoor ten val. Hij overleed ter plekke. Hulp van de toegesnelde hulpdiensten, onder meer een traumahelikopter, mocht niet meer baten. De Veghelaar bezweek aan zijn verwondingen.

Politieagente Stephanie Coenen komt woensdagmiddag terug op het incident. ,,Afgelopen week kregen mijn collega’s en ik de melding waarvan je direct voelt dat het foute boel is”, schrijft ze op sociale media. ,,Ter plaatse zagen wij dat het slachtoffer werd gereanimeerd door omstanders en ambulancemedewerkers. We hoorden al snel dat de traumahelikopter ook kwam.”

‘Wat bezielt jullie?’

Direct zetten Coenen en haar collega's de weg aan allebei de kanten af, om te zorgen voor een veilige werkruimte voor de hulpverleners. Wat ze vervolgens zag, noemt ze ‘verbijsterend en respectloos’. ,,Mensen die met kinderen aan kwamen rennen en onder het lint door kwamen om vervolgens een ‘goed’ plekje op de vangrail uit te zoeken. Wat bezielt jullie?”, vraagt ze zich af. ,,Verderop ligt iemand te vechten voor zijn leven.”

De mensen zijn meteen weggestuurd. ,,Wij spannen dit lint niet voor niks over de gehele weg. Ongelooflijk. Enige tijd later zagen wij twee fietsers die het lint omhoog trokken, om er onderdoor te gaan. Bij het aanspreken van deze mensen kwam er ook meteen een grote mond, want meneer moest er langs.” Ook de fietsers werden teruggestuurd.

,,Wij begrijpen dat het vervelend is als wij iets afzetten met lint, maar dit gebeurt altijd met een reden. Stel je eens voor dat het om één van jouw familieleden of vrienden gaat. Dan zou je toch ook willen dat alle hulpverleners zich daarop kunnen richten?”