Volledig scherm
Drie jongeren plassen in de tuinen bij de McDrive in Uden. © Bureau Brabant

Agressieve wildplassers in Uden krijgen ultimatum: herkenbaar in beeld als ze zich niet melden

UDEN - Een groep wildplassers en hun compagnons krijgen van de politie twee weken de tijd om zich te melden, na een mishandeling bij de McDrive in Uden. Ze sloegen de bijrijder van een auto en trapten meerdere keren tegen het voertuig. 

Dat gebeurde al op 27 september. Op beelden die de politie nu al naar buiten heeft gebracht, is het zestal jongeren onherkenbaar gemaakt. Te zien is hoe drie van hen staan te plassen in de tuinen bij de McDonald's. Daarna lopen ze naar de wachtende auto's, omdat ze een opmerking krijgen van één van de inzittenden. 

‘Daar zijn ze niet van gediend. Ze gaan meteen verhaal halen. En dat gaat gepaard met enkele flinke klappen en trappen’, zegt de politie in een video. De jongeren hebben het gemunt op de bijrijder. Ook wordt er tegen de auto getrapt.

Als de auto uit de McDrive komt, staan de jongeren de auto weer op te wachten. Daar trappen ze er opnieuw tegen. Te zien is hoe de bestuurder flink gas geeft om de jongeren te ontwijken. 

De politie waarschuwt de jongeren dat als ze zich niet zelf bij hen melden, over twee weken de beelden herkenbaar naar buiten worden gebracht. 

Volledig scherm
Een van de jongeren geeft de auto een trap. © Bureau Brabant