Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp van Mike Versantvoort. Op het terras van Eethuis de Reiger kijk je uit op de pastorie van Zijtaart. © Jeroen Appels/Van Assendelft

‘Als Zijtaart wordt ingesloten door industrie maakt dat ons dorp kapot’

Het dorp vanZIJTAART - Aan de hand van vragen schetst een inwoner van de regio een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer: Mike Versantvoort uit Zijtaart. 

Vaak is het hard werken voor Mike Versantvoort (29) in het bedrijf van zijn ouders, eethuis De Reiger, maar dat is goed. Ook dat hij over een aantal maanden de zaak mag overnemen. De jonge horecaman werd geboren in Veghel, maar zijn hart ligt in Zijtaart. 

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.