Volledig scherm
De situatie rond 8.30 uur. © ANWB

ANWB waarschuwt: al vroeg filevorming op wegen rondom Volkel

VOLKEL - Het is zaterdagochtend aansluiten in de file op de wegen rondom vliegbasis Volkel. Al vroeg op de dag is het weer druk vanwege de Luchtmachtdagen. De ANWB waarschuwt. ,,Vooral op de N605 en de N277 is het aansluiten.”

,,De regen mag de pret niet drukken”,  aldus de verkeersorganisatie. Rond 8.30 uur was de vertraging op de N605 richting het terrein zeker een halfuur. Op de N277 bedraagt de vertraging zo'n drie kwartier. Zo'n anderhalf uur later reikte de file al bijna tot de afrit van de snelweg (A50).

Op de overige (snel)wegen in de provincie is het zaterdagochtend rustig.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.