Volledig scherm
Arrestatieteam van de politie, foto ter illustratie. © Politie

Arrestatieteam valt Udense woning binnen, vader en dochter aangehouden voor poging aanrijden en mishandelen

UDEN - Een arrestatieteam is maandag een woning in Uden binnengevallen. Daar werden een vader (58) en zijn dochter (19) aangehouden vanwege een poging op het aanrijden van een 18-jarige Udense en de mishandeling van haar vader.

Het incident vond plaats op 27 oktober, net na middernacht. Bij een woning in Uden zou de 19-jarige Udense bewust met haar auto zijn ingereden op een 18-jarige vrouw, ook uit Uden. De 18-jarige kon op tijd ontkomen aan een aanrijding. Daarna zou de 58-jarige vader van de verdachte, de vader van 18-jarige bij de keel hebben gegrepen.

Een arrestatieteam van de politie viel de woning van de twee verdachten binnen in Uden. Dat team hield de 58-jarige man aan. Zijn dochter werd later ook in de woning aangehouden door de politie.

Bekenden van elkaar

Volgens een politiewoordvoerder zijn de verdachten en slachtoffers in deze zaak bekenden van elkaar. In het kader van het onderzoek konden verder geen details over het incident worden vrijgegeven. Ook de specifieke reden van de inzet van het arrestatieteam werd niet vrijgegeven. De woordvoerder gaf alleen aan dat het team alleen wordt ingezet in situaties waarbij informatie bekend is dat een situatie gevaarlijk is of kan worden voor agenten. Datzelfde valt ook te lezen in de uitleg op politie.nl.