Autobedrijf Hurkmans in Veghel is overgenomen door ASV.
Volledig scherm
Autobedrijf Hurkmans in Veghel is overgenomen door ASV. © Google Street View

ASV pakt door overname nóg een stuk van autoplein Veghel

VEGHEL - ASV Autogroep heeft met de overname van buurbedrijf Albert Hurkmans weer een stuk van het Heuvelplein in Veghel erbij genomen. Aan dit autoplein heeft het bedrijf naast elkaar de ASV Mercedes-Benz, occasionbedrijf AutoJorg, GoCarwash, ALV Autolease en nu dus Hurkmans. Het aangekochte bedrijf gaat dan ook verder onder de naam Autoplein BV. 

Volgens algemeen directeur Cees Hendriks van ASV Autogroep is de overname van de Veghelse vestiging van Hurkmans een strategische zet om een nieuw segment aan de onderneming toe te voegen. Hurkmans was in het verleden dealer van Kia en Seat en is daarom nog altijd gespecialiseerd in deze automerken. Het bedrijf verkoopt ook andere occasions. ,,We hebben nu een deel van de markt erbij die we eerder niet hadden. We zijn groot geworden als Mercedes-Benz dealer.  AutoJorg heeft occasions, maar dat zijn hele jonge gebruikte auto's die aan de bovenkant van de markt zitten. Hurkmans zit daaronder, daar hebben we ook gebruikte auto's vanaf zo'n duizend euro. Ons streven is dat iemand die in Veghel het autoplein oprijdt, altijd kan slagen.” 

De zes medewerkers van Hurkmans zijn door ASV overgenomen. Voor hen en voor de klanten verandert er volgens Hendriks niets. Aan het Heuvelplein zitten verder nog Fiat-dealer Van den Dungen en autobedrijf Van den Udenhout. Dit bedrijf is in Veghel gestopt met de verkoop van Audi en Volkswagen en heeft er alleen nog een werkplaats. 

Hurkmans 

Mariëlle en Janita Hurkmans zijn in 2017 uitgeroepen tot ondernemers van het jaar in Bernheze.
Volledig scherm
Mariëlle en Janita Hurkmans zijn in 2017 uitgeroepen tot ondernemers van het jaar in Bernheze. © Bernhezer Business Event

Autobedrijf Hurkmans bestaat dit jaar vijftig jaar en heeft vestigingen in Heeswijk-Dinther, Den Bosch en  Nistelrode. ,,We hebben Veghel afgestoten om meer focus te hebben op de andere locaties. Die groeien allemaal en daar willen we onze aandacht op richten”, zegt Janita Hurkmans. Samen met haar zus Mariëlle runt ze het autobedrijf. Volgens haar zit er met name groei in de Dames van Hurkmans in Den Bosch, het eerste autobedrijf in Nederland voor en door vrouwen. ,,We zijn hier drie jaar geleden begonnen met één monteur, nu hebben we er negen werken. ,,Vrouwen én mannen. Want een goed team is een gemengd team.” 68 procent van de klanten daar is vrouw.