Volledig scherm
Audrey (links) en Kirsten interviewen op eigen wijze Prins Mark. © Franka Willems-Netten

Audrey en Kirsten nemen Oivers-prins Mark lekker in de mangel

EERDE - Prins Mark I zit vrijdagavond gezellig in een huiskamersetting in De Brink. Hij is gastheer en de Oivers zijn op bezoek. Een van de veranderingen tijdens de Prinsenzitting in Eerde.

Volledig scherm
Prins Mark wordt verrast door zijn tweelingzussen Angela & Mariëlle van Rijbroek en nichtje Lindie van Uden. Zij doen allerlei acts en treden tenslotte op als ware dansmariekes. © Franka Willems-Netten

Het is een vlotte opening vrijdag met presentator Jack Brus die zingend laat weten dat het een avond wordt waarop je kunt ‘dansen, drinken, feesten, wat je kunt.’ Vooral tijdens het karaoken met de Hofkapel lukt dat goed.

Volledig scherm
De Hoge Raad brengt sprookjes tot leven. © Franka Willems-Netten

Prins Mark (van Rijbroek) zit met z’n aanhang gezellig in z’n ‘huiskamer’, de Hofkapel is naar achteren verplaatst en de Raad van 11 zit aan de rand van de zaal en is gemakkelijk te onderscheiden van collega’s met steken uit de zes buurdorpen. Wat hetzelfde is gebleven is René d’n Artiest, die voor de 34e keer playbackt. Publiek blijft ook genieten van de jonge dansmariekes. Via een videoboodschap stellen de meisjes zichzelf voor en ze vertellen hoe leuk ze de prins vinden. Vertrouwt zijn ook de Hoge Raad en het meerstemmige geluid van Grof Geschakeld.

Dansmariekes

Er is zowel vrijdag- als zaterdagavond een tonprater, toch draait de zitting vooral om de prins. Zijn tweelingzussen Angela & Mariëlle en nichtje Lindie verrassen het prinsengezelschap én publiek. De drie overleggen wat toch te doen op de zittingsavonden en halen talloze herinneringen op aan cv de Oivers. Regelmatig klinkt er “Oh ja” in de zaal bij hun acts met spullen uit de oude doos. Als afsluiting dansen ze als ware dansmariekes. Als de benen omhoog gaan krijgen ze nóg meer applaus.

Hoogtepunt is ook het interview van Audrey en Kirsten met de prins, die tussen hen in op het bankje zit. Publiek snapt de clou eerder dan de prins. Als de een ‘n gevatte vraag stelt, geeft de ander het antwoord. De prins komt er niet aan te pas. Tot slot zegt de een: “Prins worden, hadde dâ zien aankomme?” En juist die vraag had-ie zelf mogen beantwoorden, maar dat had-ie niet zien aankomen. Publiek schiet er spontaan van in de lach.

Volledig scherm
De dansmariekes treden verschillende keren op tijdens de Prinsenzitting. © Franka Willems-Netten