Volledig scherm
De bloemen bij het herdenkingsmonument. © Jan Smolenaars

Australische herdenkingsbloemen bij Vorstenbosch’ monument

VORSTENBOSCH - Het oorlogsmonument aan de Meuwelweg in Vorstenbosch beschikt sinds vandaag, 20 september weer over verse bloemen.  Bloemen die werden besteld door de Australische familie van Maurice McHugh, de piloot van het vliegtuig dat hier precies 75 jaar geleden neerstortte.

Volledig scherm
De bloemen bij het herdenkingsmonument. © Jan Smolenaars

Het gedenkteken werd in 2015 geplaatst ter ere van de bemanning van het Engelse vliegtuig dat op 20 sseptember 1944 neerstortte in Vorstenbosch. Daarbij kwamen vijf jonge mannen om het leven, waaronder Maurice McHugh.  Een bezoek aan de plek door zijn Australische neef Peter in 2014 bracht de plannen op gang om een monument op te richten ter nagedachtenis aan de slachtoffers. 

Het monument wordt keurig verzorgd en elk jaar op 20 september van verse bloemen voorzien. Dit jaar kwam de bestelling daarvoor uit Australië met het kaartje: ,,As Vorstenbosch will never forget your sacrifice, nor will we.  Your legacy will live on, your Australian family”.  (Vrij vertaald:  ‘Zoals Vorstenbosch nooit jullie opoffering zal vergeten, zullen wij dat ook niet. Je nalatenschap zal voortleven, je Australische familie’)