Balans tussen werk en privé is lastig, weet de dokter uit eigen ervaring

InterviewUDEN - Udenaar Dan Hoevenaars (63) is gestopt als huisarts. De zoon van de oude dokter Hoevenaars blijft nog wel actief als boegbeeld van de samenwerkende huisartsen in deze regio. Want er zijn genoeg zorgen over de zorg. ,,We kunnen steeds meer maar het wordt ook steeds complexer.” 

Volledig scherm
Huisarts Dan Hoevenaars uit Uden is gestopt © Van Assendelft Fotografie

Oudjaarsdag 2019 was letterlijk de laatste werkdag van huisarts Dan Hoevenaars (63) uit Uden. ‘s Ochtends werd hij thuis opgehaald om verkleed en met  lichtjes omhangen naar de praktijk te wandelen (’gelukkig was het nog donker want ik kwam langs het huis van zeker 30 patiënten’) waar aan het eind van de dag zijn maatjes van de dixielandband in de wachtkamer zaten. 
Thuis kwam er nog een familiefeestje overheen, later nog een nieuwjaarsborrel met de praktijk en toen was het echt over. In zijn huis - de oude praktijk van vader Hoevenaars die ook huisarts was - laat Dan Hoevenaars samen met zijn ook gestopte vrouw Christl het nieuwe jaar vol ‘dagen van niks’ over zich heen komen. ,,Gisteren heb ik een uur over de Maashorst gewandeld. Dat kan zo maar ineens”, lacht hij.