Volledig scherm
Sinds deze balie is dichtgemaakt, weet de bezoeker in het gemeentehuis van Uden niet meer waar ie moet zijn, aldus de PvdA. De partij pleit voor een meer gastvrije ontvangst. © Hans van Alebeek

Balie Uden wordt mogelijk vriendelijker en gastvrijer

UDEN - De gemeente Uden gaat kijken hoe de balie in het gemeentehuis aangepast kan worden zodat burgers  wat vriendelijker en gastvrijer ontvangen worden.  Wethouder Ingrid Verkuijlen kondigde dat aan in reactie op vragen die de PvdA had gesteld. 

PvdA-raadslid Ingeborg Tros kreeg donderdagavond in de commissie samenleving en bestuur van de andere partijen brede steun voor haar oproep om iets te doen aan de ontvangstbalie in de hal van het gemeentehuis. Om die balie werd glas gezet om de medewerkers uit de kou te houden, later werd het hok omgebouwd tot afgesloten werkplek voor enkele ambtenaren.  

Bloemen 

Met gele pijlen op het  glas worden bezoekers verwezen naar de nieuwe balie, iets verderop maar volgens de PvdA werkt dat niet. ,,Terwijl het zo fijn is als je ergens prettig wordt ontvangen”, zei Tros in haar toelichting. ,,Met een dichtgetimmerde balie begin je als gemeente op min drie.” Zij hoopt dat de gemeente weer een open balie maakt met bijvoorbeeld bloemen en vers fruit, de beste manier om te laten zien dat Uden echt gastvrij is. 

Wethouder Ingrid Verkuijlen zei dat ze ‘de uitdaging aangaat om de bezoekers gastvrijer te ontvangen’. Hoe dat gaat gebeuren hangt af van een evaluatie die dit voorjaar klaar moet zijn. Volgens de wethouder zou het al veel schelen als er een gastvrouw in de ontvangsthal staat. ,,Maar da’s nou net het punt. Die is er niet”, zei Tros.  

Herindeling 

Wethouder Verkuijlen maakte duidelijk dat er geen heel grote aanpassingen te verwachten zijn omdat de herindeling met Landerd in aantocht is en en er dan in brede zin naar gemeentelijke huisvesting gekeken moet worden.  ,,Maar dat wil toch niet zeggen dat er tot die tijd sprake is van stilstand”, ketste Tros terug die nog eens benadrukte dat ze geen ‘flashy balie’ wil maar juist een eenvoudige oplossing. Gewoon Uden deed nog de suggestie om meteen het kunstwerk in de hal aan te passen: geen ik, ik, ik op de schermen maar wij, wij, wij. 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.