Volledig scherm
Een impressie van toekomstige bedrijventerrein Heesch West, met hoge windmolens. © Heesch West

BECO bespreekt ook keerzijde van duurzame energie

NISTELRODE - Duurzame energie is prima, maar zijn daarvoor echt grote windmolens en zonnevelden op bedrijventerrein Heesch West nodig?  Over dit vraagstuk gaat dinsdagavond een themabijeenkomst in Nistelrode, in zaal De Nistel vanaf 20.30 uur.

Organisator BECO heeft ook alle gemeenteraadsfracties uitgenodigd. Van zeker vijf van de zeven partijen zal de woordvoerder inzake duurzaamheid present zijn, aldus BECO-voorzitter Peer Verkuijlen: ,,Als lokale energiecoöperatie doen wij niet aan politiek, maar we proberen wel helder te krijgen waar politieke partijen voor stáán nu.’’

De politici in Bernheze  krijgen dit jaar regelmatig te maken met de keerzijde van de groei van duurzame energie. Ze moeten beslissen over windmolens en zonnevelden waar omwonenden niet blij mee zijn. Dit komt met name sterk naar voren bij de plannen voor bedrijventerrein Heesch West.

 Tijdens de themabijeenkomst gaat wethouder van Bernheze Rien Wijdeven in gesprek met André Dippel, directeur van de Duurzame Energie Unie.