Volledig scherm
Vluchtelingen in de heuvels op Ambon. © Victor Joseph

Bernheze trekt toch de portemonnee voor Molukken

BERNHEZE - Bernheze schenkt toch 30.000 euro voor noodhulp op de Molukken. Nadat eerder gemeenten zoals Den Bosch en Waalwijk over de brug kwamen met geld, heeft de gemeenteraad van Bernheze nu ook geld beschikbaar gesteld voor hulp na de aardbeving op 26 september. 

Nistelrode kent een grote Molukse gemeenschap die erg betrokken is bij de ramp die zich heeft afgespeeld. Twee weken geleden bij de commissievergadering in Bernheze deed Thacas Roemloes namens de Molukse gemeenschap in Nistelrode al een beroep op de politiek in Bernheze om geld te doneren aan de Molukken. De SP en partij Blanco vroegen in die vergadering aan andere partijen om hun voorstel te steunen en 30.000 te doneren aan de Molukken. 

Molukse inwoners op tribune

SP, Lokaal, D66 en Blanco dienden donderdagavond een motie in om geld beschikbaar te stellen. Ondanks dat CDA, Progressief Bernheze en VVD tegen stemden, werd de motie met 13 tegen 9 stemmen toch aangenomen. Ook donderdagavond waren veel Molukse inwoners van Nistelrode aanwezig. Na de stemming klonk applaus van de publieke tribune. 

Het geld, dat neer komt op een bijdrage van  1 euro per inwoner van Bernheze, wordt overgemaakt aan het Rode Kruis.