Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Bernhoven verwacht geen staking op 20 november

UDEN - Bernhoven in Uden gaat er van uit dat op 20 november het ziekenhuis normaal draait en niet geraakt wordt door de geplande staking van zorgpersoneel op die dag. Dat zegt woordvoerster Stella van Emmerik van Bernhoven.   

Vakbonden in de zorg hebben voor woensdag 20 november een landelijke stakingsdag geprikt om hun eis voor een betere cao kracht bij te zetten. Het zou de eerste actiedag ooit in ziekenhuizen zijn waar volgens de bonden misschien wel 100.000 zorgmedewerkers aan meedoen. 

Bernhoven gaat er vooralsnog van uit dat het eigen personeel niet meedoet. ,,We hebben vanuit de organisatie geen signalen in die richting opgevangen", zegt woordvoerster Stella van Emmerik. ,,Er is hier ook geen stakingscomité.” Het ziekenhuis heeft voor volgende week inloopbijeenkomsten voor het personeel gepland waarop het cao-bod van de ziekenhuizen wordt toegelicht. 

  1. Benevelde Veghelaar besteedde buit overval weer aan drank: ‘Laatste drie jaar in een waas beleefd’
    PREMIUM

    Benevelde Veghelaar besteedde buit overval weer aan drank: ‘Laatste drie jaar in een waas beleefd’

    DEN BOSCH/ VEGHEL- De 34-jarige Veghelaar die op 30 juli van dit jaar het Kruidvat aan de Bunders overviel, gaf het grootste deel van zijn buit uit aan drank in Eindhoven. Dat vertelde de alcoholist dinsdagmorgen bij de rechtbank in Den Bosch, waar hij onverwacht bekende dat hij inderdaad degene was die toen een 17-jarige medewerkster van de winkel had gedwongen om de kassa te openen.