Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Bestuurder in Uden heeft rijbewijs net binnen en moet boete betalen na rijden onder invloed

UDEN - Een bestuurder die net zijn rijbewijs had, mocht zaterdagnacht al een boete betalen voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op bij agenten door zijn rijgedrag en moest blazen. Daarna mocht hij mee naar het bureau.

De man reed met zijn auto door het centrum van Uden toen agenten zagen dat hij er een bijzondere rijstijl op nahield. De man moest stoppen en blazen, waarna een ‘A’ tevoorschijn kwam. De bestuurder werd daarna meegenomen op het bureau.

Eenmaal op het bureau bleek uit een ademanalyse dat de man 305 ug/l - toegestane maximale waarde is 220 ug/l - aantikte. De bestuurder, die net zijn rijbewijs had, moest een boete van 309 euro betalen.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.