Café ‘t Menneke zit normaal gesproken in de organisatie van Boekel Proost.
Volledig scherm
Café ‘t Menneke zit normaal gesproken in de organisatie van Boekel Proost. © archieffotoThomas Segers

Boekel Proost wordt nu Boekel Troost

BOEKEL - Het driedaagse evenement Boekel Proost, georganiseerd door de Boekelse horeca, gaat dit jaar vanwege corona niet door. Enkele Boekelaren organiseerden een online- dienstenveiling onder de naam Boekel Troost. De opbrengst gaat geheel naar de horeca in Boekel en Venhorst. 

 Ieder jaar in juni staat het Agathaplein in juni drie avonden in het teken van het horeca-evenement Boekel Proost: één avond concerteert de harmonie, de volgende avond treden bands op en de derde avond is het podium voor enkele dj's. Dit jaar blijft het, vanwege corona, stil op het plein. 

Iets terug doen

Quote

Een bod op een shirt van de Vlammers steeg in no time van 50 naar 111 euro

Carlo van Hout, organisator

Enkele Boekelaren willen nu iets terugdoen voor de horeca. Ze bedachten een dienstenveiling die door de BLOK wordt uitgezonden. ,,We hebben in eerste instantie de verenigingen die de cafés als hun thuisbasis beschouwen, om kavels gevraagd waarop geboden kan worden. Dat loopt geweldig", zegt Carlo van Hout, een van de organisatoren. ,,We kregen bijvoorbeeld een shirt van motorclub De Vlammers. Het beginbod van 50 euro ging in no time naar 111 euro. We zitten nu in totaal al op ruim 1.900 euro.”

Tijdens de uitzending, op 30 mei om 20 uur, kan er ook nog geboden worden.  Het programma wordt afgewisseld met filmpjes van bands die optreden in de verschillende cafés.

Quote

Het gaat meer om het gebaar. Als troost

Carlo van Hout, organisator

Ook zit er een bingo in, met als hoofdprijs anderhalve minuut gratis winkelen op de openingsdag van de nieuwe supermarkt in Venhorst, in augustus. 

,,De horeca zal er niet rijk van worden, maar het gaat meer om het gebaar. Als troost", zegt Van Hout.