Volledig scherm
De vrouw en de dochter van de bejaarde Boekelaar die vorig jaar juni dodelijk verongelukte op de oversteek in de Boekelse Kerkstraat.De gemeente gaat de oversteek nu extra beveiligen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boekel werkt aan veilige schoolroutes naar nieuw Kindpark

BOEKEL  Door de ingebruikname van het gloednieuwe Kindpark na de zomervakantie, veranderen in Boekel veel routes voor de schoolgaande jeugd. Boekel gaat met name oversteekplaatsen en kruisingen op de nieuwe routes aanpakken om die optimaal te beveiligen.

 Al eerder werd besloten, op advies van de werkgroep ‘Veilig Schoolverkeer', de Bernhardstraat om te vormen tot fietsstraat. Die fietsstraat wordt nog een stukje verlengd. Nu gaat gewerkt worden aan de routes vanuit de wijken naar de nieuwe school. Vooral door de verhuizing van basisschool de Regenboog verandert er veel. Veel meer kinderen zullen komend schooljaar de Kerkstraat oversteken. Op het zebrapad dat daar ligt, gebeurde vorig jaar een dodelijk ongeval.  De gemeente gaat er nu waarschuwingslichten plaatsen. Ze gaat er van uit dat de school of de ouders zelf gaan zorgen voor verkeersbrigadiers. 

Kanalisatiestrepen 

 Op het parkeerterrein van de Coop aan het Sint Agathaplein  worden de fietsende kinderen straks geleid door zogeheten ‘kanalisatiestrepen'. Omdat het plein in de toekomst bij de bouw van de Zuidwand toch weer op de schop gaat, wil de gemeente daar nu zo min mogelijk geld aan uitgeven.  De totale kosten worden geraamd op 80.000 euro.