Wilco de Zeeuw plantte om de 25 meter een heg tussen zijn akkers. Het is een van de manieren om de biodiversiteit te vergroten. Hij signaleert nu al meer wormen en daardoor dassen en ook bepaalde vogels, zoals de grauwe klauwier.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilco de Zeeuw plantte om de 25 meter een heg tussen zijn akkers. Het is een van de manieren om de biodiversiteit te vergroten. Hij signaleert nu al meer wormen en daardoor dassen en ook bepaalde vogels, zoals de grauwe klauwier. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boer als natuurbeheerder, Wilco de Zeeuw wil bewijzen dat het kan: ‘We moeten door tien moeilijke jaren heen’

Zomerserie: Natuurlijk boerenUDEN - Zijn bedrijf heet BoerInNatuur. Wilco de Zeeuw is letterlijk boer in de natuur, want zijn boerderij ligt in Slabroek, middenin natuurgebied de Maashorst. Maar hij wil ook echt mét de natuur boeren, de natuur integreren in zijn bedrijf.

  1. Beluister hier de trailer van de nieuwe podcast ‘In de ban van Rian’

    Beluister hier de trailer van de nieuwe podcast ‘In de ban van Rian’

    Rian van Rijbroek uit Veghel staat bekend als ‘cybercharlatan’, maar heeft intussen een van Nederlands rijkste IT-ondernemers in haar macht: Gerard Sanderink. Die relatie heeft desastreuze gevolgen voor hem en zijn bedrijven. Wie is deze Rian nou echt en waarom doet ze wat ze doet? En kan iemand haar stoppen? In de podcast ‘In de ban van Rian’ zoekt Tubantia-journalist Angelique Kunst het antwoord op die vragen.