Volledig scherm
Van jong tot veel ouder; iedereen zong mee met de idolen van toen.. © W Gosselink

Boerdonk legt eigen kersen op BZA-taart

BOERDONK - Twee oergezellige avonden waren het in Den Hazenpot. Zowel vrijdag- als zaterdagavond was de Boerringse Zittingsavond weer helemaal uitverkocht en kregen met name de showdans van de dansmariekes en de act van de Raad van Elf een hoge publiekswaardering.

Tien onderdelen telde het programma van de achtste editie. Na afloop vrijdagavond kon presentator van het eerste uur John Biemans alleen maar heel tevreden zijn. En bij zichzelf en anderen te rade gaan welk optreden het meest in de smaak was gevallen. Want er viel wat te kiezen.

Naast het sfeervolle laatste optreden van de dansmariekes, gehuld in rendierpakjes en kerstoutfits, omgeven door overbekende kerstsongs, wist ook de Raad van Elf het publiek in te pakken. “Dat sprak echt iedereen aan,” beschreef Biemans de act vol jeugdidolen. Ernie en Bert, Peppi en Kokkie, Pipo de clown en, ja heus, Maarten Kanters als Swiebertje, één voor één kwamen ze ten tonele om hun overbekende tv-tunes te zingen. De Boerdonkenaren in de zaal, inclusief Prins Marco en de regionale gasten, gingen daar gretig in mee, waarna het feest pas echt los ging.

Prins Marco

Toch was het iemand anders die de Boerdonkse carnavalsharten deed smelten. “Dat is de hulpprins van Prins Marco,” wijst mede-organisator Sander Kanters naar de smaakvol geklede jongeman in zijn feestelijke rolstoel. Het blijkt Rik van Deursen te zijn, dol op carnaval en eindelijk volop in de schijnwerpers om mee te kunnen feesten met zijn dorpsgenoten. Zijn begeleiders duwen de stoel het podium op, maar de rand van de loopplank komt te dichtbij. Een seconde later ligt de hulpprins tussen het publiek. Gelukkig is in Boerdonk hulp en medeleven nooit ver weg en als Rik weer op zijn wielen staat, de Boerdonkenaren zijn bekomen van de schrik, joelt en klapt iedereen het kleine groepje opnieuw naar het podium en gaat het feest gewoon verder.

Maar niets ten nadele van de overige acts. Goeroe Berry Knapen in de ton, Tontje en Tontje, de dames van de Raad en de Skoepies uit Helmond; Boerdonk sloot ook hen in de armen. Tot slot knoopte het duo Juno de zitting al zingend aan de afterparty, waarna de Boerringers nog verder de nacht indoken.