De lunch werd vanwege de kou van de stal naar de serre van de Volkelse Hooiberg verplaatst. Daar treurden weinigen over.
Volledig scherm
De lunch werd vanwege de kou van de stal naar de serre van de Volkelse Hooiberg verplaatst. Daar treurden weinigen over. © Thomas Segers/Van Assendelft

Boerenlunch tussen de koeien in Volkel niet tussen de koeien, maar desondanks geslaagd

VOLKEL - Een lekker broodje beenham eten, terwijl een koe in je nek hijgt. Dat leek vijf leerlingen van het Udens College wel een mooie activiteit om geld in het zamelen voor Alpe d'Huzes, waar ze later dit jaar aan deelnemen. Vanwege de kou werd de boerenlunch naar binnen verplaatst. En daar was niemand rouwig om. 

Er schoven zondagmiddag 61 gasten aan in de serre van bed & breakfast de Volkelse Hooiberg. Omdat lokale ondernemers vrijwel alle voedingsmiddelen hadden gedoneerd en de meiden van het Udens College zelf de handen uit de mouwen staken, liep de netto opbrengst voor de kankerbestrijding op tot boven de duizend euro.

Een heel mooi resultaat. Zeker als daar ook nog de opbrengst van een paar weken geleden bij wordt opgeteld. Toen werden bij de Volkelse Hooiberg de koeien voor het eerst sinds de winter naar buiten gelaten en serveerde het groepje koffie, thee en zelfgebakken taart aan bezoekers. Alles bij elkaar zit er nu bijna 1700 euro in kas voor Alpe d’Huzes.