Medewerkers van de gemeente plaatsen nu zelf de bomen die voor de boomplantdag bedoeld waren. Hier zijn ze bezig in Nijnsel.
Volledig scherm
Medewerkers van de gemeente plaatsen nu zelf de bomen die voor de boomplantdag bedoeld waren. Hier zijn ze bezig in Nijnsel. © Meierijstad

Boomplantdag afgelast, nu pakt gemeente zelf de schop in de hand

MEIERIJSTAD - Geen Nationale Boomfeestdag in Meierijstad dit jaar vanwege de corona-crisis. Maar de 1620 bomen en heesters waren wél al geleverd. Die moeten de grond in. Niet de kinderen, maar medewerkers van de gemeente zijn daarom aan het planten gegaan.

Jaarlijks helpen honderden kinderen en vrijwilligers op de Nationale Boomfeestdag met de aanplant van bomen en struiken. Voor dit jaar waren er 1620 bomen en heesters besteld én geleverd. ,,Uitstellen is geen optie, omdat het plantseizoen zich nú aandient. En de juiste condities zijn belangrijk om de aanplant goed tot groei te laten komen", stelt de gemeente Meierijstad. Daarom  zijn medewerkers van de gemeente en van de aannemers gestart met het planten. Het plantgoed bestaat uit krent, sleedoorn, hazelaar, hulst, kers, vlier en bomen als de beuk, lijsterbes, sierappel,  iep, berk en haagbeuk.

Het planten gebeurt op vier locaties: Veghels Buiten tussen Veghel en Erp, ’t Hurkske in Erp, de groenstrook aan de Sonseweg in Nijnsel en  aan de Beemdstraat in Schijndel. Wethouder van Rooijen: ,,Toch hopen we volgend jaar als vanouds weer met véél enthousiaste kinderen de bomen te kunnen planten.”