Volledig scherm
Op onder andere dit gebiedje aan de Sesterlaan staan huizen gepland. Op de achtergrond ligt de supermarkt. © Google Streetview

Bouw Sesterlaan Uden-Zuid begint op zijn vroegst begin 2021

UDEN - De bouw van vijftig grondgebonden huizen aan de Sesterlaan op Uden-Zuid begint op zijn vroegst in het voorjaar van 2021. Dat meldt de gemeente Uden, voorafgaand aan de infobijeenkomst van woensdag over het omstreden project. 

De gemeente presenteert woensdag 9 oktober een aantal varianten voor het bouwplan waar de buurt zich al lang tegen verzet. Op basis van de reacties van de omwonenden, zal het college van burgemeester en wethouders beslissen welke variant begin 2021 wordt uitgevoerd. 

Varianten 

De gemeente benadrukt dat in alle varianten rekening is gehouden met de wensen die de klankbordgroep heeft ingebracht. Dan gaat het onder andere om het behoud van het trapveldje en de bloementuin, goede fietsroutes, een mooi aanzicht vanaf de Verlengde Velmolen, minimaal vijftig procent groen en zo breed mogelijke groene zones rondom de vijftig geplande huizen. Want dat aantal staat vast, aldus het college. 

De informatiebijeenkomst in de gemeentewerf aan de Hockeyweg begint woensdag om 19.30 uur.