Volledig scherm
Bouwrijp maken van terrein Brouwplaats Nistelrode. © Maarten van den Hurk / BD

Bouw van Brouwplaats start op Valentijnsdag

NISTELRODE - De bouw van woon- en horecacomplex Brouwplaats midden in Nistelrode start over drie weken, vermoedelijk op Valentijnsdag 14 februari. Dit hebben projectontwikkelaar en hoofdaannemer afgesproken nadat deze week de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden is.

Tot deze week konden er nog bezwaren ingediend worden tegen het bouwplan voor een horecapand, 10 koop- en 12 huurwoningen op de plaats van de door brand verwoeste Brouwershoeve. Dat gebeurde niet, zoals er vorig jaar ook geen formele protesten tegen het nieuwe bestemmingsplan kwamen. 

,,Voor ons was dit echt een belangrijk moment omdat we nu écht kunnen gaan bouwen’’, zegt Joey van Niftrik van projectontwikkeling Stein. ,,We hadden wel al veel afspraken gemaakt onder voorbehoud. Nu konden we daar echt een ‘go’  aan geven.’’

Klaar voor het jaar om is

Bouwbedrijf Van der Heijden denkt bij een start op 14 februari nog voor het jaar om is, helemaal klaar te kunnen zijn. Op dit moment maakt Hanenberg Wegenbouw het terrein bouwrijp. De sloop van de oude panden op het terrein is voltooid. Hieraan herinnert nog een berg gebroken puin, die bewaard wordt om later als fundering onder de bestrating op het binnenterrein te dienen.

Overigens krijgen alle nieuwe huizen een voordeur aan dit binnenterrein, dat een entree krijgt vanaf het Raadhuisplein. Daarmee krijgen alle toekomstige bewoners ook het Raadhuisplein als straatnaam, aldus Van Niftrik. 

Nog te koop

Van de tien huizen zijn er nog twee te koop. De toewijzing van de 12 huurappartementen volgt later dit jaar.